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雪崩情報【白馬エリア(Hakuba Area)】 17/4/2

[ 特定非営利活動法人 日本雪崩ネットワーク(JAN) ]
2017年4月2日7時発表の白馬エリア(Hakuba Area)の雪崩情報を お知らせします。

Danger Rating雪崩危険度と傾向

信頼度 (confidence):good

Avalanche Problem留意すべき雪崩

湿雪 Wet Snow

標高帯

斜面方位

SE S SW

誘発の可能性

発生しうる規模

濡れた雪の点発生雪崩および全層雪崩の危険。Wet loose snow avalanches and full depth snow avalanches.

Summary概要

雪崩 / Avalanche

昨日(1日)は、森林帯にてサイズ1の濡れた雪による点発生雪崩が複数観察されています。Multiple size 1 wet loose snow avalanches were observed below the treeline yesterday.

積雪 / Snowpack

この数日、大きな変化はありません。アルパインでも日射を浴びる面では、積雪表面が融解しクラストが形成しており、日陰面では雪面は湿り気を持った状態です。そして、標高を下げるに従い、快適なざらめ雪へと変化します。森林帯では融雪が進み、全層が濡れたざらめ雪となっています。There is no significant change over the last few days. The snowpack surface has melted on sunny slopes even in alpine areas, forming a crust. The lower the altitude, the more corn snow can be found. Below treeline, melt continues and the entire snowpack has became wet corn snow.

気象 / Weather

気象庁は麓への天気予報として北の風、晴れ、最高気温+10℃を発表しています。森林限界付近で過去12時間で降雪はありませんでした。朝6時の気温は、標高1560 mで-9.7℃です。The Japan Meteorology Agency forecasts clear weather with northerly wind. The temperature is reaching +10 degrees in the valley. There was no snowfall the over the last 12 hours around the tree line. Temperature a 6 am is -9.7 in 1560 m.

Travel Advisory行動への助言

気温上昇と日射の影響を強く受ける森林帯で濡れた雪による雪崩に注意を。森林限界以上では、凍結した斜面での滑落に警戒を。標高の低い場所では、孤立した地形に残るブロック状の積雪はとても不安定な状態です。地形の罠に注意を払うことや、危険地帯を素早く移動し安全なところで停止するなど、基本原則に忠実な行動をお願いします。本日で今シーズンの雪崩情報を終了します。ご利用頂きましてありがとうございました。
Pay attention to wet snow avalanches on south facing slopes with elevated temperature and solar effect below treeline. Above treeline be cautious not to slip on steep re-frozen slopes where "slide for life" conditions exist. In low altitudes, isolated blocks of snow are not stable in areas where the entire snowpack is heavily cracked and broken. Remember the basics such as paying attention to terrain traps, stopping on islands of safety, and moving quickly through hazardous areas. We finish providing 2017 Avalanche Bulletin for the Hakuba area today. Thank you very much for utilizing our information.